S námi finanční krizi zvládnete raz...dva

Hledá se vrhač vajec. Zn: Důležitá politická munice

11.05.2009 18:13

Paroubek a vejce: Paroubek-egg. Aféra už se stala terčem vtipálků a nejrůznějších koláží.

Praha - Bývá to obvykle program, který se snaží politici před volbami lidem naservírovat. Před blížícími se eurovolbami však servírují něco jiného: vejce.

Českou politiku zachvátil spor o vajíčka. Či spíše hádka, kdo po kom vejce metá.

Spor začal v půli května, kdy dostal Jiří Paroubek na setkání s voliči v Kolíně přímý zásah vejcem do saka. Od té doby se vrší obvinění, přibývá létajících vajíček i prohlášení. Naposledy cítila ODS nutnost reagovat na aféru vejce dnes - v sobotu. V prohlášení se říká: Občanští demokraté nemají s vejci co do činění...

 

Takže po pořádku.

Co bylo dřív? Vejce nebo... Kolín?

Po prvním útoku v Kolíně Jiří Paroubek nejprve tvrdil, že se žádný vajíčkovrhač nekonal.

Pak vydala jeho strana 14. května k aféře "vejce" tiskové prohlášení. Ve zprávě ČSSD přiznává, že se incident stal. "Po skončení mítinku, při nastupování do auta, nějaký člověk na Jiřího Paroubka a jeho řidiče vrhl ze zhruba 3 metrů vajíčko. Tvrdit, že tato klukovina byla důvodem odjezdu z mítinku, je lež. Tito lidé neměli odvahu projevit názor mezi lidmi, báli se konfrontace s argumenty a se svým gestem si počkali až na chvíli, kdy Jiří Paroubek nasedal do auta. Dělat z tohoto dětinského projevu mediální téma vypovídá i leccos o stavu našich médií," rozeslalo médiím tiskové oddělení strany. (zde)

Čímž si pojistilo, že se o události psalo.

Zprávu si přečetla i policie a sama od sebe začala banální událost vyšetřovat. "O incidentu jsme se dozvěděli z médií a na základě toho jsme to začali prověřovat," potvrdila pro Aktuálně.cz mluvčí kolínských policistů Petra Čimová.

 

 

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.